Promoció de salut d’animals de companyia en centres educatius

Perro visitando un colegio

 

La Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi, mitjançnt un conveni signat amb l’Ajuntament d’Alcoi, proporciona a aquest els serveis necessaris per mantenir l’equilibri en la convivència ciutadana i la tinència controlada d’animals domèstics. Actualment gestionem l’alberg municipal situat en l’antic Molí Payá.

Com a associació proteccionista que som, combinem la filosofia del tracte ètic als animals amb l’actual situació social mitjançant un treball enfocat a fomentar els drets dels mateixos.

 

 

L’activitat principal del programa de ‘Promoció de la salut d’animals de companyia en els centres educatius‘ és un ‘conta contes’ recolzat d’algun taller, cançó, joc o dinàmica grupal. Per fer més didàctic el conte, s’acompanya d’una mascota de peluix i de materials (raspalls, transportí, corretges…) que ajuden als xiquets a entendre millor tot allò que s’explica.

Fa cinc anys, com a novetat, es va utilitzar un glog (mural virtual) per ensenyar els alumnes com cuidar alguns dels animals que poden tenir com a animals de companyia, com ara, tortugues, peixos o gats. El glog conté informació sobre la manutenció de gossos, gats, peixos, tortugues, aus i rosegadors, així com diversos vídeos sobre aquestos animals i el respecte a la natura.

Para mes informació, contacte: educasiospapa[arroba]hotmail[punto]com

Tabla de las escuelas participantes en el Programa 'Promoció de la salut d’ animals de companyia en els centres educatius’ 2016-2017